Geschiedenis

Wie geeft Klankmassage?
Klankmassage volgens Peter Hess

Al meer dan 10 jaar leidt het Instituut voor Klank-Massage-Therapie geïntresseerden op in de Klankmassage volgens Peter Hess. De opleiding omvat een intensieve interventie specifieke vakkennis. Binnen de opeleiding neemt daarbij de serieuze en verantwoordelijke omgang met clïenten een belangrijke plaats in. Daarbij hoort ook een duidelijkheid over de doelstelling van het inzetten van de Klankmassage: Alle opgeleidenene zijn gekwalificeerd om de Klankmassage voor ontspanning, professioneel te gebruiken.

De Klankmassage volgens Peter Hess is op jarenlang onderzoek en praktijkervaring gebaseerd.

Hij heeft de Klankmassage tijdens jarenlang onderzoek en praktijk ontwikkeld en aangepast aan de behoeftes van mensen in westerse culturen. De toepassingen reiken van zachte, maar diep werkzame ontspanning tot aan het doelgericht inzetten bij pedagogie, therapie en wellness, alsmede bij veel helingsprocessen.

Alleen de degenen die zijn opgeleid aan het instituut voor Klank-Massage-Therapie zijn bevoegd om de orginele, beproefde praktische richtlijnen te mogen aanbieden.

Wat is Klankmassage volgens Peter Hess en hoe werkt het?

Aan de Klankmassage ligt oeroude kennis over de werking van klanken ten grondslag, die al 5000 jaar geleden in de vedische heelkunde in India werd gebruikt. Volgens de oosterse voorstelling is de mens uit klank ontstaan en is dus klank. Wanneer de mens met zichzelf en zijn omgeving in harmonie is, kan hij zijn leven vrij en creatief vormgeven, zijn wie hij is.

Stress maakt vatbaar voor ziekten en beïnvloed de levenskwaliteit. Onze innerlijke harmonie wordt dan verstoord en we raken uit balans.

De Klankmassage werkt door het omvangrijke klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken van de klankschalen in z’n totaal in op lichaam, ziel en geest. Dit maakt in de regel mogelijk zeer snel een diepe ontspanning te bereiken, omdat klank het oorspronkelijk vertrouwen in de mens aanspreekt.

Wat er onder andere voor zorgt dat :

  • Emotionele rust en ontspanning nemen toe waardoor u beter slaapt.
  • Stress- en pijnvermindering bij allerlei klachten.
  • Uw energie neemt toe.
  • Uw zelfhelend vermogen neemt toe.
  • U kunt beter afstand nemen van situaties.
  • Uw intuïtie en creativiteit worden bevorderd.

Kortom: U komt meer in balans en dat is een weldaad voor lichaam en geest.